سوغات کرمان, شیرینی ها, قاووت

تاریخچه قاووت

تاریخچه قاووت

قاووت که در لحجه کرمانی به آن قوتو می گویند. قاووت از گروه تنقلات است با قدمت واصالت چندین ساله که در مراسم های سنتی، دیدارهای خانوادگی؛ مراسم نوروزی و به ویژه مراسم زایمان  مصرف میشود. در استان کرمان مرسوم است هنگام زایمان خانوم‌های باردار از مهمان‌ها با قاووت پذیرایی کنند. بسیاری از اهالی استان کرمان معمولاً روزانه از قووتو استفاده می کنند گاهی نیز آن را در آب جوش یا چایی ویا شیر میریزند.

خواص گیاهان دارویی متعددی در تهیه و تولید قوتو بکار می‌روند باعث محبوبیت آن شده است از گیاهان دارویی که در قوتو بکار میرود می‌توان به تخم گشنیز، کنجد، خشخاش، بذر کتان، سیاه دانه، آفتابگردان، شاهدانه، هل باد، فلفل سیاه، دارچین، روناس، تخم کاهو، جو، رازیانه، موردانه، قهوه تاج، زیره سیاه کوه، بادیان، بادام، پسته و مرزنجوش اشاره کرد.برخی از این مواد را بایستی ابتدا در تابه حرارت داده  و سپس با یکدیگر مخلوط و آسیاب کرد، معروفترین و کاملترین نوع قوتوی کرمان قهوه‌ای رنگ و اغلب شامل قهوه، شکر، تخم خرفه، خشخاش، جو، بذر کتان، گشنیز، روپاس، سیاه دانه، هل باد، هل رسمی، موردانه، کنجد و تخم کاهو است.

تاریخچه قاووت

 

تاریخچه قاووت

هم وطنان ما این تنقل کرمانی را « قاووت» می گویند.اما  نام صحیح و محلی آن همان قوتو است که تاریخچه ای هشتصد ساله دارد و در تاریخ کرمان بارها و بارها از آن سخن آمده است. « قاووت» یک واژه ترکی است که از زمان ترکان غز (۵۸۳ه.ق) به ادبیات ما راه پیدا کرد.

می دانیم که ترکها واژه قاووت را با حذف الف و مشدد کردن واو «قووت» می گفتند. مردم دیار کرمان که هموراه در ساخت و پرداخت اصطلاحات و واژه ها مهارت دارند از این واژه بی معنا، «قوتو» را ساختند که هم محلی است و واو تصغیر  نشانه کرمانی بودن آن است و هم معنای مناسبی دارد و نشان از قوت و پرانرژی بودن آن دارد.قوتو یا قاووت با هر نامی که باشد به داشتن خواص و انرژی مشهور و معروف است نامی که کرمان را به همراهش می شناسندو جز سوغات کرمان محسوب می شود.

شیرینی سرای کندو ارائه دهنده انواع کیک های تولد و شیرینی های متنوع در رنگ و طرح های مختلف

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *