خشکبار به ميوه خشک شده و برخی از مغز دانه ها گفته می شود. خشکبار دارای انواع مختلف است در قدیم به آن میوه خشک میگفتند. خشکبار جزو آجیل حساب نمیشود. هدف عمده خشک كردن ماده غذايى، افزايش ماندگارى محصول است. كاهش رطوبت محصول،باعث ماندگاری بیشتر محصول و رشد باکتری و میکروب را محدود می کند. این میوه ها پس از خشک شدن و از دست دادن آب خود، میزان قند و برخی دیگر از خواص آنها افزایش می یابد.
امروزه در سراسر جهان از دستگاه های خشک کن میوه استفاده می شود. این فرآیند تولیدی انواع خشکبار بدون مواد نگهدارنده، به شکل اولیه میوه، با همان ارزش غذایی، سرشار از ویتامین و مقوی که برترى قابل توجهى در مقايسه با نمونه هاى توليد شده آن به صورت سنتى دارد. توصیه می شود به جای خرید تنقلات صنعتی با مواد نگهدارنده و مضرات فراوان برای کودکان، خشکبار را جایگزین خوراکی های مضر و تنقلات کنید.
انواع خشکبار
- کشمش: ميوه رسيده و خشك شده ارقام مختلف انگور را کشمش می گویند. انواع کشمش :کشمش سبز، کشمش تیزابی، کشمش آفتابی
- برگه هلو
- قیسی خشک
- برگه کیوی
- برگه زردآلو
- برگه آلو
- برگه آلوچه
- برگه آلبالو
- خرما
- انجیر خشک
مغز دانه هایی مانند:
- پسته
- بادام
- فندق
- گردو خشک
- بادام هندی
مصرف خشکبار و مغز دانهها و اضافه کردن آجیل به رژیم غذایی برخی افراد ایدئال است و از طرف پزشکان و متخصصان تغذیه توصیه میشود.سرشار از مواد مغذی و ویتامین که می توان به عنوان یک میان وعده مفید استفاده کرد. ولی برای برخی دیگر از افراد این خوراکیها به عنوان بمب کالری شناخته میشوند و ممکن است افزایش وزن به همراه داشته باشند. از آنجایی که مغز دانهها و آجیل حاوی میزان زیادی چربی هستند، مصرف بیش از حد آنها میتواند موجب افزایش وزن و چاقی شود. ولی اگر مغز دانهها را به مقدار معمول و متوسط مصرف کنید، میتوانید از خواص آجیل بهرهمند شوید زیرا مواد مغذی بسیاری دارند