اگر با یک جستجو در لغت نامه دهخدا دنبال واژه شیرینی یا قنادی باشید.تازه می فهمید این ها فقط یک واژه نیست بلکه هزاران داستان در پس و پیش دارد. که بعضی از این داستان ها که با شیرینی جات پیوند خورده اند جزو رسومات و ملزومات زندگیمان هستند. قطاب نیز یکی از شیرینی های اصیل ایرانی است و پخت آن قدمت بسیار زیادی دارد.تاریخچه اصلی آن برمیگردد به شهرهای تاریخی یزد و کرمان که اکنون در این شهر ها به صورت عمده تهیه می شود وجز سوغات این شهرها می باشد وهمچنین زبان زد خاص و عام بوده ، زینتبخش مهمانی ها و مکمل شادی های مردم ایران زمین است.

قطاب شیرینی لذیذی است که لایهی خارجی این شیرینی، نانی است که در خمیرآن از شیر یا ماست استفاده میشود و به روش سرخ کردن، پخته میشود. برای تهیهی محتوای داخل قطاب، مغزپسته یا مغز گردو را به همراه شکر آسیاب میکنند و برای تزیین آن از پودر قند استفاده میشود.
انواع قطاب
همان طور که گفته شد قطاب در دو شهر کرمان و یزد به صورت انبوه تولید می شود و با هم تفاوت های ظاهری اندکی دارند
قطاب یزدی به شکل یک خمیر توپر است که از ترکیب کردن روغن جامد، آرد، بیکینگ پودر، زرده تخممرغ، شکر بدست میآید. داخل این خمیر با هل و پودر بادام پر شده و سپس در روغن داغ سرخ میشود. در قدیم یکی از راه های گذران زندگی در میان زنان یزدی قطاب پیچی بوده است. امروزه بیشترکارگاه ها از دستگاه های مکانیزه استفاده میکنند.
قطاب کرمان از لحاظ پیچیدن و محتوا درونش با قطاب یزد فرق دارد. این شیرینی در دو نوع گردویی و پستهای تهیه میشود. در لایه بیرونی که با خمیر درست میشود و با پودر قند تزئین میگردد و برای محتوای آن از و مغزپسته شکر آسیاب شده یا مغزگردو و شکر آسیابشده استفاده میگردد. قطاب یکی از قدیمیترین و اصیل ترین شیرینی های ایرانی بهحساب میآید. بطوری که گفته میشود تاریخچه پخت آن بهسلسله هخامنشیان برمیگردد.
شیرینی سرای کندو ارائه دهنده انواع کیک های تولد و شیرینی های متنوع در رنگ و طرح های مختلف